Въпреки отсъствието от работа: Депутатите от БСП си взимат 1/3 от заплатите

Караянчева изпрати писмо до Нинова за парите на народните избраници
Публикувана: От:

Въпреки че бойкотираха пленарните заседания и не стъпват в парламента, червените депутати ще си получат по 1/3 от заплатите. Това стана ясно от писмо на шефката на НС Цвета Караянчева до соцлидерката Корнелия Нинова.

Още по темата

 

"По отношение на възнагражденията на народните представители, правилата на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание се прилагат стриктно", посочва Караянчева, въпреки че Нинова й изпрати вчера писмо, с което я уведомява, че депутатите от БСП няма да получават заплатите си за периода, в който отсъстват от парламента.

Червената шефка увери още, че през това време социалистите няма да ползват и командировъчни средства от Народното събрание, както и служебни автомобили, разходи за гориво и нощувки в избирателните им райони.

Оказа се обаче, че въпреки че не ходят на работа, те ще вземат над 1000 лева месечно, което е 1/3 от заплатите им. Останалите 2/3 няма да им бъдат давани, защото са санкция за неоправданите им отсъствия от заседанията на парламента, пише Dnes.bg

"Начинът на получаване на възнагражденията – в брой или по банков път, както и разпореждането с тях, е личен избор на всеки народен представител. Всеки народен представител може да заяви в писмена форма в дирекция "Парламентарен бюджет и финанси", отдел "Заплати", начина на получаване на възнаграждението по банков път и да посочи сметка в банка", обяснява Караянчева.

Ако пък депутат иска да си взема парите на ръка, а не по банкова сметка, си получава заплата на касата. Който не си взема парите ежемесечно, ще ги получи накуп.

Така че в крайна сметка ходили, не ходили на работа, заплатите и осигуровките на социалистите си вървят.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте ни във Facebook ТУК.

Коментари ( 0 )