Столичната община свали 63 незаконни билбордове

Някои от тях били подменени с LED екрани

17.02.2019 | 12:13 Редактор: Иван Берберов
Столичната община свали 63 незаконни билбордове

63 са незаконните билбордове, рекламни мрежи и пана, които са демонтирани в София от началото на годината. Столичният инспекторат увери в началото на тази година, че ще започне сериозна акция.

Премахнати са 10 LED екрана, 2 мегаборда и 34 билборда - по "Околовръстното шосе", булевардите "Патриарх Евтимий", "Цариградско шосе", "Черни връх", "Цар Освободител" и на други места.

Установена е нерегламентирана подмяна на билбордове с дигитални LED екрани, които са забранени, пише "24часа".

Друго нарушение касае билбордовете в частни имоти - често те навлизали в улиците и тротоарите. Такива реклами са премахнати от булевардите "Драган Цанков", "Черни връх" и "Тодор Александров".

Проверяващите засекли и рекламни мрежи по фасадите, без в сградите да тече ремонт. В тези случаи се налага глоба не само на фирмата, поставила мрежата, но и на домоуправителя.

"Премахването на незаконната реклама е приоритет, по който работим ежедневно. Почистването на града от такива елементи е резултат от политиката на общинския съвет и на кмета Йорданка Фандъкова да се въведе ред при поставянето на външна реклама. Затова от началото на годината по моя инициатива провеждаме редовни срещи между представители на "Архитектура и градоустройство", Столичен инспекторат и фирмите от рекламния бранш, за да подобрим контрола", каза главният архитект на София Здравко Здравков.

Снимка: PIxabay

Харесайте ни във Facebook ТУК