Задава се голям двубой: Пулев е фаворит за следващ съперник на Джошуа

Боксовият мач между двамата ще се проведе през април или лятото

02.02.2019 | 11:39 Редактор: Тодор Петров
Задава се голям двубой: Пулев е фаворит за следващ съперник на Джошуа

Кубрат Пулев неочаквано може да се превърне във фаворит за следващ съперник на световния шампион във версиите WBA, IBF, WBO и IBO в тежка категория – Антъни Джошуа, информира Gol.bg.

Специализираният портал World Boxing News направи анализ относно противника на английската звезда и стигна до извода, че съвсем скоро е възможно Кобрата да получи нов шанс да се изправи срещу Ел Джей.

Причината е, че за момента няма как Джошуа да се бие с някого измежду Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри. Двамата проведоха знаменит мач през декември, който завърши без победител. В момента антуражите им преговарят за реванш, след който се очаква да има и трети сблъсък. Това означава, че в близката година е невъзможно Джошуа да се бие срещу американеца или Циганския барон.

Хората на Джошуа вече са резервирали стадион "Уембли" за 13 април, когато може да се проведе евентуален мач между него и Пулев. Това означава, че българинът ще има само 11 седмици за подготовка. И заради това не е изключено те да се срещнат през лятото. Очаква се развитие по темата да има през новата седмица.

Джошуа и Кобрата трябваше да се боксират през есента на 2017 г., но българинът се контузи и мястото му беше заето от Карлос Такам, който загуби по точки.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)