Властите обсъдиха превантивни мерки срещу задаващото се опасно време

Очакват се обилни валежи от дъжд, обявиха "оранжев код" за 4 области

24.01.2019 | 14:40 Редактор: Тодор Петров
Властите обсъдиха превантивни мерки срещу задаващото се опасно време

Опасно време в страната. В следващите часове се очаква обстановката да се усложни. Предупреждения от първа и втора степен са издадени за почти цялата страна. 

Властите се събраха, за да обсъдят превантивни мерки срещу задаващото се опасно време. Присъстваха представители на МВР, Министерството на регионалното развитие и Министерството на енергетиката. Всички институции увериха, че страната има подготовка да посрещне лошото време.

От НИМХ обявиха, че се очакват обилни валежи в югозападните части на страната. За Благоевград, Смолян, Кърджали и Пловдив е обявен предупредителен "оранжев код". В други 17 области е обявен "жълт код" за опасно време.

Язовир Кърджали е наводнил въжен мост, органите работят по възстановяване на движението и осигуряването на коридор за спешните екипи. Стана ясно още, че всички язовири могат да поемат очакваните количества дъжд и сняг, които се очакват. 

За утре в 11 области на страната е обявен "оранжев код" - основно в Западна България. 

В последните часове в Смолян е натрупал 80 см сняг. Проходът "Превала" беше затворен за товарни автомобили. През Пампорово и Рожен се преминава задължително с вериги. На места са се образували свлачища и са съборили електрически стълбове. Всички водни басейни и реки са под наблюдение заради оранжевия код за опасно време утре.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК