България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ранен полицай и арестуван гражданин след скандал в "Дружба"

До агресията се стига след инцидент между два автомобила

21.01.2019 | 07:24 Редактор: Тодор Петров
Ранен полицай и арестуван гражданин след скандал в

Полицията продължава работа по инцидента в столичния квартал "Дружба". Пътен инцидент там завърши с ранен полицай и арестуван гражданин. 

Около 15 часа в неделя е получен сигнал за инцидент между два леки автомобила. От полицията твърдят, че единият шофьор е проявил агресия. Близките и съседите му обаче са категорични - агресията дошла от униформените. 

Съседи коментират, че драскотините по двете коли са несъвместими. Въпреки това, 33-годишният македонец Зоран беше прибран с белезници и откаран в 8-о РПУ. 

Според МВР след последвало предупреждение за неговото задържане, мъжът посегнал на единия от униформените и му нанесъл удар в ръката. Пострадалият полицай е откаран с линейка в МВР болница.

"Мъжът ми изообщо не е обиждал полицая, нито го е докоснал. Полицаят извиваше ръцете и краката на моя съпруг", сподели пред Bulgaria ON AIR Мария Маглешева, която е съпруга на задържания Зоран.

По думите ѝ на място моментално са пристигнали 7-8 патрулки, щом полицаят е подал сигнал за насилие срещу него. Полицаите са искали мъжът ѝ да излъже и да каже, че той е причинил ПТП-то, каза още Мария.

"Мъжът ми тръгна да си вади личната и полицаите го нападнаха", твърди тя. 

Македонският гражданин все още е задържан, а близките му очакват той да бъде освободен днес. Съпругата му допуска, че е възможно агресията да е предизвикана от видеоклип, който той заснема при инцидента.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК