Григор отвя корав италианец и е на 1/8-финал в Мелбърн!

Димитров демонстрира класа и записа победа в 3 сета - 7:6, 6:4, 6:4

18.01.2019 | 09:23 Редактор: Тодор Петров
Григор отвя корав италианец и е на 1/8-финал в Мелбърн!

Григор Димитров демонстрира своята висока класа и елиминира италианеца Томас Фабиано с 7:6, 6:4, 6:4 в мач от третия кръг на Australian Open. По този начин най-добрият ни тенисист си осигури място на 1/8-финалите на първия за годината турнир от Големия шлем.

Григор проби сервиса на Фабиано за 4:2 в първия сет, но италианецът върна пробива мигновено. Стигна се до тайбрек, в който българинът бе по-настоятелен и спечели със 7:5 точки, а с това и сета.

Нашенецът проби сервиса на съперника още в първия гейм на втория сет, но Фабиано отново се върна в играта в средата на сета. Григор Димитров обаче направи нов пробив, след което го затвърди, а в крайна сметка затвори частта с 6:4.

В средата на третия сет Димитров отново успя да пробие упорития си съперник. Стигна се до 5:4 и сервис на българина. Най-добрият ни тенисист не даде никакъв шанс на съперника си и със самочувствие затвори мача. Чиста победа с 3:0 сета!

"Мачът беше доста равностоен. Траекторията в ударите ми се променяше по време на мача. Доволен съм от това, което показах. Бях стабилен, задържах високото ниво в играта си дълго време. С Агаси си паснахме много, сякаш сме създадени един за друг. Той ми помага да открия някои нови неща в себе си, дава много ценни съвети", коментира Димитров след победата.

На осминафиналите Григор Димитров ще се изправи срещу 20-годишния американец Франсис Тиафо, който победи с 3:2 сета италианския ветеран Андреас Сепи.