Денят ще бъде облачен, но със слънчев следобед

Температурите ще варират между -12 и 4 градуса

12.01.2019 | 10:20 Редактор: Иван Берберов
Денят ще бъде облачен, но със слънчев следобед

Днес облачността ще бъде променлива, по-значителна до обяд главно над Югоизточна България, без валежи. Сутринта на места в котловините ще има мъгла. След обяд над по-голямата част от страната ще бъде по-често слънчево.

Минусови температури има тази сутрин в голяма част от страната, като в Западна България термометрите на места ще показват от -10 до -12 градуса.

Ще продължи да духа слаб, в Северна България – умерен северозападен вятър. Максимални температури ще бъдат между минус 1 и 4 градуса, в София около минус 1, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Повече облаци ще има преди обяд над южните райони, а повече слънце се очаква в следобедните часове. Максималните температури ще бъдат между 1 и 4 градуса, температурата на морската вода е около 5градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, с повече облаци преди обяд над Родопите и Странджа-Сакар. Ще духа умерен, по високите и открити части временно силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1, на 2000 метра – около минус 6.

Снимка: Pixabay