Остър коментар във Facebook профила на Руското посолство предизвика скандал

В него се казва "По-големи олигофрени и малоумници от платените жълтопаветни русофоби няма“
Публикувана: От:

Още по темата

 

Страницата във facebook на Руското посолство в България, на която беше публикуван коментар, в който се казва, че "По-големи олигофрени и малоумници от платените жълтопаветни русофоби няма“ действително се поддържа от дипломатическата мисия у нас. Оттам обаче казват, че това не е официална позиция на Русия. 

На фейсбук страницата на посолството на руската федерация в България е публикуван линк от сайта "Classa.bg". В него лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов нарича протестиращите срещу дарената от Русия коледна елха в центъра на София олигофрени и малоумници. От руското посолство коментираха пред Bulgaria ON AIR, че публикуваният коментар не е официална позиция на Москва. Въпреки това действията на руските дипломати предизвикаха недоволство. 

На въпрос дали са съгласни с твърденията в материала от посолството обясниха, че смятат, че авторът има право да изразява своето мнение, без да бъдат напълно съгласни с него.

Авторът на материала обясни, че не вижда проблем в случая и твърдо застава зад думите си.

Други обаче се почувстваха обидени и настояха за моментална реакция на министерството на външните работи. Представител на българското външно министерство вече е разговарял със съветник в посолството на Руската федерация, като е предал позицията на българската страна по повод публикацията. 

Българският дипломат е посочил, че подобни действия не допринасят за двустранните ни отношения с Русия, а напротив, създават благоприятна почва за антируски настроения сред българските граждани. 

 

Коментари ( 0 )