БСП иска изслушване на КЕВР в Народното събрание

Корнелия Нинова привиква комисарите да обяснят дали не са зависими

18.12.2018 | 18:12 Редактор: Василена Василева
БСП иска изслушване на КЕВР в Народното събрание

Червената шефка Корнелия Нинова, която претърпя хирургическа намеса преди пет дни, днес се появи усмихната на редовния брифинг на левицата, съобщава Dnes.bg

Тя не се оплака от проблеми, макар че все още е с лепенка на едната буза заради операцията, която се наложи да й направят в "Пирогов” заради абсцес.

Така че явно загърбила собствените си неволи соцлидерката обяви, че БСП ще иска изслушване в енергийната комисия в четвъртък на КЕВР, защото подозира зависимости от монополите от страна на комисарите.

Искането за изслушването е депозирано в Народното събрание, а за участие са поканени представители на бранша, на работодателите и всички заинтересовани институции, уточни Нинова.

Тя определи КЕВР като независима в кавички и обвини, че 10-15 комисари, затворени на тъмно, решават съдбата на милиони.

Според нея с решението си за скок на цените на газ и парно те взимат от джобовете на хората, убиват българската икономика, а най-лошото е, че изправят хората пред невъзможност да използват елементарни услуги като топла вода

Нинова коментира и наложената глоба от Брюксел върху БЕХ.

Тя съобщи, че евродепутат от левицата ще постави въпроса дали ЕК има наистина условие за приватизация на "Булгартрансгаз".

"Ние сме против приватизацията на стратегически за страната обекти. В тази връзка отправям към премиера Борисов, така, както е решил за "Булгартрансгаз", да последва нашите предложения всички стратегически обекти да бъдат изключени от приватизация и концесии“, призова Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR