Безработната Вероника от Старо село: Винаги трябва да се дарява

В тетрадки Рони записва датите и пази всяка една бележка за получени или изпратени помощи
Публикувана: От:

Вероника Радкова от тутраканското Старо село е безработна, но успява да дарява неща от първа необходимост на семейства, за които се е уверила, че наистина имат нужда.

Още по темата

 

Вероника, или Рони, както всички ѝ казват, не живее в лукс - това личи веднага, след като прекрачиш прага ѝ. Всичко е семпло, но подредено с вкус и любов. Телевизорът е още от старите, с кинескопите.

Всичко е започнало с един кашон дрехи, подарени на нейния син. Оттам се замисля за нещата. Вече шеста година – понякога през контакти в социалните мрежи, понякога от приятели от цялата страна, Рони получава дрехи, пособия, играчки и издирва нуждаещи се семейства.

Вероника е безработна, доходите в семейството идват само от съпруга ѝ, който заедно със сина им, всячески подпомага каузата на Рони. Днес тя е извикала една майка на четири деца от Старо село, за да им подари хранителни продукти и неща за децата ѝ.

В тетрадки Рони записва датите и пази всяка една бележка за получени или изпратени помощи. Голяма част от тези разходи са за нейна сметка. Но е убедена че всеки може да прави това, което и тя – иска се просто малко състрадание към нуждаещи се около нас. И да направиш първата крачка.

Коментари ( 0 )