България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Продължава издирването на началника на КАТ – Казанлък

Той е в неизвестност от сряда следобед

14.12.2018 | 07:27 Редактор: Ралица Братанова
Продължава издирването на началника на КАТ – Казанлък

Полицията продължава да издирва началника на КАТ – Казанлък Тодор Николов. Той е в неизвестност от сряда следобед. Следите му се губят от 16 часа, когато последно е говорено с него. Тодор Николов има три телефона, но и трите са изключени. Няма го и личният му автомобил. Липсва и служебното оръжие "Макаров" на полицая.

Тодор Николов е в системата на КАТ от 2005 г. Постъпва като офицер, от две години и половина е началник на сектора в Казанлък. Всички го описват като изключително съвестен и добър човек.

"Ръководството на дирекция е изключително притеснено от факта, че повече от 40 часа липсва информация за местонахождението на колегата. Разпоредил съм  в районно управление Казанлък да бъде сформиран оперативен щаб, който да планира, организира и проведе издирвателни мероприятия. Към настоящия момент няма положителен резултат", обясни в "България сутрин" директорът на областната дирекция на МВР Георги Хаджийски.

Той допълни, че полицаите са обходили всички маршрути, за които има данни, че могат  да бъдат посетени от Тодор Николов. Проведени са и разговори с близте му и други хора от обкръжението му, но не са установени индикации за промяна в поведението на изчезналия през последните 2-3 седмици. От друга страна, негови колеги споделиха, че са усетили промяна в поведението му, но тя не е била свързана със служебните му задължения.

"Промяната в поведението му е свързана със здравословни причини. Лично той ми е казвал, че има сърдечни проблеми и му предстоят по-сериозни прегледи и съответно лечение", обясни пред Bulgaria ON AIR началникът на районното управление.

Днес предстои да бъдат проведени допълнителни издирвателни мероприятия, като ще бъдат проверени всички камери на входовете и изходите на град Казанлък.