Да можеш да мечтаеш - "Българската Коледа" помага на тийнейджърка от Русе

Средствата, дарени от кампанията, ѝ осигуряват възможност за рехабилитация
Публикувана: От:

Още по темата

 

14-годишната Христина Иларионова от Русе е едно от децата, на което Българската Коледа помага от години. Тийнейджърката е с детска церебрална парализа, а средствата, дарени от кампанията, ѝ осигуряват възможност за рехабилитация. А Христина смело мечтае за бъдещето си.

Заразителна усмивка, изпълнена с оптимизъм – това е първото, с което Хриси посреща всеки гост у дома си. Въпреки тежката диагноза, поставена малко след раждането ѝ, тя живее активно и ежедневната ѝ програма е доста натоварена.

За Хриси се грижат майка ѝ и баба ѝ, без които тя не би могла да се справи с ежедневните задачи. "Българската Коледа" пък помага за рехабилитацията. 

"Не сме изтървали нито един ден, ежедневно се ходи. С парите от "Българската Коледа" покриваме горе-долу три месеца от годината, но това е голяма помощ", обясни пред Bulgaria ON AIR майката на момичето.

Самата Хриси с усмивка споделя, че изобщо не се чувства различна. Има приятели, има тийнейджърски мечти и свое мнение за живота.

Тя и семейството ѝ се надяват, че някой ден ще се сбъдне и голямата им обща мечта – слънчевото момиче да стане от количката и да може да върви само.

Вижте повече в репортажа.

Коментари ( 0 )