БДЖ продава товарни вагони на възмутително ниски цени!

Бройката върви между 2315-3921 лв. - румънци ги купуват и популяризират туризма си

23.11.2018 | 12:02 Редактор: Иван Берберов
БДЖ продава товарни вагони на възмутително ниски цени!

359 товарни вагона, движещи се по теснолинейния маршрут Септември – Добринище, се продават на скандално ниски цени, алармираха от гражданско сдружение "За теснолинейката".

"Чрез търг с тайно наддаване БДЖ опитват да се отърват от всички 359 товарни вагони по теснолинейката Септември – Добринище, срещу скандално ниски цени от 2315 до 3921 лв. за вагон, много от които са в добро състояние", категорични са от сдружението.

Сайтът на БДЖ е качил обявление за провеждането на таен търг. Първият се е провел на 20.11.2018 година, а на 30 ноември тази година ще се проведе и вторият етап от търга.

"Плашещо е, че в списъка с вагони за "продан", или по-точно за подаряване, е и единственият вагон-отопляр №99001 – товарен вагон, оборудван с техника за отопление на съставите от начална гара – дейност, задължителна за БДЖ", възмущават се радетелите за единствения теснолинеен път в България.

Според сдружение "За теснолинейката" през тази година румънска компания е купила 11 товарни вагона от теснолинейката на безумно ниски цени.

Румънците ремонтират българските вагони и ги използват по туристически маршрути, с които популяризират пътуването с влак от минало време или така нареченото "атракционно пътуване", предаде Dnes.bg.