Заедно с новата пленарна зала, стягат нов бюфет за депутатите

Обществената поръчка е на стойност 350 хил. лв.

20.11.2018 | 16:31 Редактор: Велислав Филипов
Заедно с новата пленарна зала, стягат нов бюфет за депутатите

Наред със строителството на новата пленарна зала на депутатите в бившия Партиен дом, администрацията на Народното събрание се е загрижило и обедите на народните избранници им да преминават в ремонтирана столова.

Така че на ход е обществена поръчка за ремонт и доставка на ново оборудване на мястото им за хранене за 350 000 лева.

Обновяването на бюфета ще се извършва паралелно с изграждането на новата пленарна зала, като в обществената пръчка изрично е посочено, че работата в него няма да бъде прекъсвана, докато трае ремонтът. Така че фирмата, която ще се наеме да ремонтира стола, трябва да се съобрази и с това условие, съобщава Dnes.bg.

Бюфетът се намира на сутерена в сградата и е с обща площ 600 кв. м, от които в 450 квадрата са разположени масите за хранене, а останалите са обслужващи помещения.

Едно от изискванията е салонът за хранене да бъде разделен с декоративни подвижни преградни стени на две зони за обслужване на служителите и гостите, като се уточнява, че за тях могат да бъдат въведени и други условия като нива на достъп за определени времеви периоди. В помещенията ще има 30 маси и 180 стола.

Като изискване е заложено да предвидят две огледални линии на самообслужване, които да включват топли и студени секции за салати, супи, готвени ястия, десерти. Напитките да бъдат изнесени отделно от линията на самообслужване. Задължително трябва да се осигури достатъчно място за клиентите между касите и линията на самообслужване, за да не се получават опашки.

Изходът от линията за самообслужване ще бъде през самостоятелно обособен касов възел.

Отделно ще бъде обособена специална зала, в която да се хранят делегации и гости на парламента. Тя ще е с капацитет до 20 места на база кетъринг.

В изискването е записано да се запазят облицовките по стените и колоните от врачански варовик, но те ще бъдат почистени основно. Ще се запази и мозайката на пода.

До 60 дни ще се събират оферти за проекта. За целта следва да се разработи 3D визуализация на всички помещения.

Ще бъдат купени и нови уреди - 4 хладилни и 3 топли модула за храна с витрина, машина за фрешове, кафемашина, хладилна работна маса, грил, микровълнова печка, стелажи.

Общият срок на строителството, доставката и монтажа на кухненското оборудване и обзавеждане не бива да надвишава 150 календарни дни.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
0 rate up comment rate down comment 0
kangeloffff
преди 5 години
Нека да има обновяване, това е важното! Старото да се заменя за ново! Няма нищо лошо в това, стига сме завиждали Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
kangeloffff
преди 5 години
Аз не виждам да има лошо в това, че ще има нов бюфет..... това не е някаква фрапираща цена за ремонт и т.н, нека да има обновяване Сигнализирай за неуместен коментар