Влак дерайлира в Кресненското дефиле след удар в скална маса

Локомотивът е излязъл частично от трасето около 19:00 часа

19.11.2018 | 21:40 Редактор: Ивайло Николов
Влак дерайлира в Кресненското дефиле след удар в скална маса

Влак дерайлира в Кресненското дефиле. Инцидентът е станал около 19:00 часа снощи. След удар в скална маса, от трасето частично е излязъл локомотивът на влака.

Осем души бяха ранени, след като скални отломъци и земна маса падат на релсите, а локомотивът се удря челно в тях и излиза от релсите. 

В композицията е имало 42-ма пътници. Сред пострадалите няма такива с тежки наранявания, нито с пряка заплаха за живота, каза областният управител Бисер Михайлов.

Трима от ранените са ЖП служители, другите са пътници. Инцидентът става на труднодостъпно място между гарите "П.Яворов" и "Черниче". Пътниците са изведени своевременно.

Създадена е организация за превоз с автобуси на пътниците от влака. Движението по направлението Петрич-Благоевград е преустановено.

През цялата нощ продължи разчистването на последиците от тежкия инцидент в Кресненското дефиле. Целта е да се освободи железопътното трасе, за да се възстанови движението на влаковете. 

Тази сутрин започна нов оглед на мястото на инцидента, разчистват се и надвиснали скали, очаква се разчистването на железопътната линия да отнеме поне два дни.

Гледайте видеото.