Протестите не спират: И днес се очакват пътни блокади

Организират демонстрация в София срещу бедността, корупцията и цените на горивата

13.11.2018 | 07:06 Редактор: Тодор Петров
Протестите не спират: И днес се очакват пътни блокади

Нов протест срещу високите цени на горивата, бедността и корупцията се организира в социалната мрежа днес. Проявата е насрочена за 16:30 часа пред Министерския съвет. Организаторите посочват, че искат оставката на цялото правителство веднага или заплашват да преминат към гражданско неподчинение и блокиране на София.

Протести имаше и снощи в няколко града на страната. В София протестът за горивата се сля с протеста на майките на деца с увреждания, шествието тръгна към централата на НФСБ. 

Полицейското присъствие в центъра на София беше засилено, но не се стигна до ескалация на напрежението. За кратко беше спирано движението по улица "Раковски" и по булевард "Цар Освободител". 

За трети пореден ден варненци протестираха срещу високите цени на горивата, повишаването на данъците за старите автомобили и застраховката "Гражданска отговорност". Хората блокираха две централни кръстовища. 

Протест имаше и в Перник. Десетки шофьори излязоха на автошествие и блокираха пътен възел "Драгичево" в посока магистрала "Люлин". Движението в района беше затруднено. Хора протестираха и на пътен възел "Даскалово". Движението в посока София и Перник беше блокирано.

Напрежението на магистрала "Люлин" ескалира след агресия от страна на органите на МВР. На любителско видео се вижда как полицаите гонят протестиращ по аутобана и го бият с палки.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)