ОБЗОР: Поредна вечер на протести и блокади в страната, сблъсъци във Варна

Недоволни от високите цени на горивата и ниските доходи жители на няколко града излязоха по улиците

13.11.2018 | 21:38 Редактор: Велислав Филипов
ОБЗОР: Поредна вечер на протести и блокади в страната, сблъсъци във Варна

Поредна вечер на протести в страната. Недоволни от високите цени на горивата и ниските доходи жители на няколко града излязоха по улиците. 

СОФИЯ

София тази вечер на протест излязоха основно майките на деца с увреждания, които отново поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Макар и по-малобройно, шествието им премина по булевард "Цар Освободител", а след това кратко блокираха кръстовище на булевардите "Тодор Александров" и "Княгиня Мария Луиза".

ВАРНА

Докато на повечето места шествията бяха мирни, във Варна се стигна до провокации и ескалация на напрежението. Събралите се викаха "оставка" и "мафия. Шествието на варненци бе подкрепено от мотористи, които обикаляха целия град.

Стигна се и до сблъсъци с полицията. Има един задържан заради гражданско неподчинение. 

ПЕРНИК

И тази вечер протестиращите блокираха движението на пътен възел "Даскалово" край Перник. По автомагистрала "Люлин" и пътя от Владая към Перник движението беше напълно спряно. Имаше десетки коли на жандармерията и засилено полицейско присъствие.

Шофьорите на блокираните с часове автомобили, пътуващи от и към София, постепенно губеха своето търпение, но до ексцесии не се стигна. 

БУРГАС

Със скандирания за оставка на правителството започна протестът пред сградата на общината в Бургас. На площада се бяха събрали предимно млади хора и майки с деца, организирали се в социалните мрежи.

И тази неделя се очакват стотици бургаски шофьори да се съберат на протест и да блокират магистрала "Тракия".

ХАСКОВО И ДИМИТРОВГРАД

Да затварят граничните пунктове при Свиленград в неделя пък се заканват жителите на Хасково и Димитровград.