Най-търсени кандидати за работа са владеещите чужд език различен от английския

Именно те обаче са и най-трудни за намиране

06.11.2018 | 21:26 Редактор: Ралица Братанова
Най-търсени кандидати за работа са владеещите чужд език различен от английския

Най-търсени за работа се оказват кандидатите, които владеят чужд език, различен от английския. Именно те обаче са и най-трудни за намиране.

Икономическите, социалните и приложните специалности остават най-предпочитани сред кандидат-студентите въпреки, че пазарът на труда е препълнен от такива кандидати. Осъзнал, че трябва да смени изцяло нагласите си, вместо счетоводител, за каквото е учил Асен Зайков, той решава да стане програмист.

За да не се лута в търсене на промяната и да бъде забелязан, въпреки липсата на подходящо образование и на опит в сферата, младежът идва на специално организирано обучение, където да получи отговорите.

Тоталната промяна на нагласата обаче налага и изцяло ново рекламиране пред желания работодател, обясняват специалистите по човешки ресурси. Ако искат да изпъкнат на интервю, кандидатите трябва да са наясно, че няма да блеснат само с перфектно образование, а трябва да покажат и лични качества. 

Кандидатът трябва да покаже и че се е постарал, обясняват още специалистите. Стандартният, изтеглен от интернет шаблон за писане на автобиография няма да помогне това да се случи. И препоръчват да се потърси специална платформа за СВ-та, която е съобразена със съответния сектор, в който кандидатът търси развитие. 

Вижте повече във видеото.