Майките не отстъпват, ще протестират пред МС и днес

Отменят контрапротеста в подкрепа на Валери Симеонов

24.10.2018 | 07:40 Редактор: Тодор Петров
Майките не отстъпват, ще протестират пред МС и днес

Трети ден на протести на майките на деца с увреждания и на всички, които ги подкрепят. Исканията им остават без промяна, а като единствен изход от ситуацията те виждат оставката на вицепремиера Валери Симеонов. 

И снощи протестиращи се събраха пред Министерския съвет. "Целта ни е да бъдем чути и ще протестираме, докато Бойко Борисов не уволни Валери Симеонов", заявиха майките. Протестиращите затвориха бул. "Дондуков" и обещаха и днес да са пред Министерския съвет, за да поискат оставката на вицепремиера. 

Днешният протест е насрочен за 17,30 часа. А по-рано през деня за децата с увреждания и техните семейства ще бъдат отслужени молебен и литургия.

За днес беше организиран и контрапротест в подкрепа на Валери Симеонов. Най-вероятно обаче той няма да се състои. Самият вицепремиер призова това да не се случва. Минути след призива му протестът беше отменен, а събитието в социалните мрежи - изтрито. 

Въпреки това бизнесът остава зад вицепремиера. Оказа се обаче, че част от организаторите на контрапротеста са членове на партията на Симеонов и дори са участвали в листата за избори през 2017 г.