Патриотите няма да искат оставката на Симеонов, майките продължават с протестите

Волен Сидеров не присъства на коалиционния съвет

23.10.2018 | 18:12 Редактор: Ралица Братанова
Патриотите няма да искат оставката на Симеонов, майките продължават с протестите

Коалиционният съвет на "Обединените патриоти" реши без присъствието на Волен Сидеров, че няма да иска оставката на Валери Симеонов. Близо 3 часа продължи събранието, на което Каракачанов и Симеонов обсъдиха поисканата оставка.

Единственият от коалицията, който иска оставката, е Волен Сидеров, който обясни със статус в социалните мрежи защо не присъства на събранието.

"Не присъствам на Коалиционен съвет. НФСБ преди 6 дни свали политическо доверие от мен като председател на ПГ на ОП. ВМРО не взе никаква позиция по този въпрос, а мълчанието е знак на съгласие с НФСБ. При това положение няма логика да бъда на тази среща", заяви лидерът на "Атака".

Валери Симеонов обясни пред Bulgaria ON AIR, че не твърди, че децата се преструват на болни, а, че майките ги представят за болни, но въпреки това ги държат на студ и пек.

Красимир Каракачанов, заяви, че оставката на Валери Симеонов няма да доведе до нищо добро.

"Казах на Симеонов, че би следвало да се изразява по-ясно, за да не дава повод за спекулации. Не приемам като алтернатива на НФСБ да се появи Марешки. С този човек няма да работя", категоричен бе Каракачанов.

Цветан Цветанов очаква да координира парламентарната дейност на управляващото мнозинство с Волен Сидеров, който все още е председател на парламентарната група.

БСП са внесли като искане за вкключване в седмична програма на Народното събрание изслушване на Валери Симеонов и се готвят за предсрочни избори в най-скоро време.

Президентът Румен Радев заяви, че безконтролната власт ражда цинизъм. Илияна Йотова видя правителствена криза в случващото се.

В 17:30 ч. започна и поредния протест на майките на деца с увреждания, който ще продължи до 22:00 ч. Те обявиха, че ще продължават да протестират.

"Припомних си клетвата на министрите, които са се заклели да спазват законите на тази страна и да се ръководят от интересите на народа. На тази пресконференция не чух нищо, което да показва, че го правят", заяви председателят на инициативата "Системата ни убива" Боряна Драганова.

Тя коментира, че законите не са гласувани още и тепърва предстои да минат на първо четене в петък.

"Ще продължим да искаме оставката. Трябва да разберат, че е безкрайно обидно и ненормално за държавник да говори по този начин. Думите са си думи и са казани, независимо в какъв контекст", заяви Драганова пред Bulgaria ON AIR.
 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR