Тежък инцидент: Автобус №204 в София затисна и влачи 72-годишна

Пострадалата жена е откарана във ВМА в много тежко състояние

18.10.2018 | 17:41 Редактор: Тодор Петров
Тежък инцидент: Автобус №204 в София затисна и влачи 72-годишна

Тежък инцидент в София. Възрастна жена е била затисната от вратите на автобус, движещ се по линия 204 в района на Красно село и е била влачена от него. Жената е с тежки наранявания. 

"В 16 часа на тел. 112 е подаден сигнал за пострадала жена пред 20-о ДКЦ. Жената е била влачена от автобуса, не можем да кажем дали е слизала или се е качвала. Явно шофьорът не я е видял и е тръгнал. Жената е на 72 години, изпаднала е в шок, с открити фрактури на двата долни крайника", обясни говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска за Bulgaria ON AIR.

Линейката е стигнала за 10 минути до мястото на инцидента. Пострадалата веднага е стабилизирана и откарана във ВМА в противошокова зала. Жената е в доста тежко състояние, стана ясно още от думите на Сунгарска.

Репортер на Bulgaria ON AIR предаде, че жената е била затисната от вратите на слизане от автобуса, а след това е и прегазена от превозното средство. По непотвърдена информация пострадалата е с опасност за живота.

Линията, по която се е движил автобусът е частна. От фирмата превозвач коментираха, че ще изчакат да приключи разследването, но ако се докаже, че шофьорът има вина за случая той ще бъде уволнен.