Шестима адвокати отказали да поемат защитата на Северин Красимиров

Предполагаемият убиец на Виктория Маринова вече е в ареста в Русе

18.10.2018 | 16:15 Редактор: Тодор Петров
Шестима адвокати отказали да поемат защитата на Северин Красимиров

21-годишният Северин Красимиров, заподозрян за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова, вече е в следствения арест в Русе. Той беше докаран в 12:45 ч., като конвоят включваше две камионетки на Съдебна охрана. 

Снощи Северин пристигна на летището в София с полет от Германия, прекара нощта в следствения арест, откъдето тази сутрин тръгна за Русе. Днес той ще се срещне със служебния си адвокат. Защитникът е бил назначен още във вторник, след като като преди него шестима други адвокати са отказали да поемат случая. 

В Русе Северин ще бъде разпитан от разследващите, а от прокуратурата са му повдигнали две обвинения –за изнасилване, представляващо особено тежък случай и за убийство по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. 

Днес той трябва да бъде освидетелстван с участието на съдебен лекар. Северин е задържат за 72 часа, а утре сутринта наблюдаващият прокурор ще внесе искане в Русенския окръжен съд за постоянния му арест. Мярката се очаква да се гледа утре по обед или в ранния следобед. Ако тя бъде потвърдена Северин ще бъде преместен в затвора в Белене до началото на съдебния процес.