"Атака" защити Сидеров: Искането на оставка е проява на лош вкус!

Има ясно записани правила, отсече Николай Александров

18.10.2018 | 14:36 Редактор: Василена Василева

Депутат от "Атака" защити лидера си и определи като проява на лош вкус искането на народните избраници от НФСБ на оставката на Волен Сидеров като шеф на парламентаната група на Обединени патриоти.

За поредния епизод от сагата с вътрешните противоречия в групата на патриотите се разбра вчера, след като хората на Валери Симеонов свалиха доверието си от Сидеров, защото според тях той е нарушил примирието, което успяха да постигнат през септември след напрежението, което имаха през лятото.

В сряда в парламента отсъстваха народните представители от "Атака", а днес Николай Александров от партията посочи,че това е несериозно.

"Опитвате се да ме накарате да коментирам всяка проява на лош вкус, която може да излезе от страна на моите колеги, а има ясно регламентирани правила, записани в коалиционното споразумение и не мисля, че то е нарушено. Искането за оттегляне на Волен Сидеров като лидер на парламентарната група е несериозно,това е като въпроса има ли сериозен вариант да се оттегли подкрепата към Валери Симеонов като вицепремиер", настоя той.

А заради позицията на вицепремиера Валери Симеонов за признаването на автономността на украинската църква, Александров отсее, че войните в световен мащаб винаги са се водили по две причини – религия и ресурси.

"Не отива на когото и да било – редови депутат, вицепремиер или премиер, да се заиграва с религиозната карта. Оттам нататък всеки сам може да направи анализ на това, което се случва в момента", коментира той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Още новини четете в Dnes.bg