Йончева ще съди Делян Добрев и Цветан Цветанов за клевета

Уважавам я, не съм я обидил, твърди шефът на ПГ на ГЕРБ

12.10.2018 | 16:50 Редактор: Тодор Петров
Йончева ще съди Делян Добрев и Цветан Цветанов за клевета

Елена Йончева се закани, че ще съди Делян Добрев и Цветан Цветанов за клевета. По думите ѝ депутатите от ГЕРБ от месеци говорят неистини по неин адрес и тя настоя, че ще търси правосъдие, информира Dnes.bg.

"Ще съдя Цветан Цветанов и Делян Добрев за клевета. Те в продължение на месеци говорят клевети по мой адрес - неща, които нямат нищо общо с действителността. Ще ги осъдя не само в България, а в Страсбург. Те много добре знаят, че говорят лъжи. Разчитат на това, че такова дело много често се бави", заяви тя.

Според Йончева я притискат заради разследванията ѝ.

"Когато направихме филма за оградата и събрах достатъчно материали, които са в прокуратурата и в ДАНС, един вицепремиер ме заплаши два пъти, че ще ме даде и на прокурор, и на съд. Когато дадохме информация за водата в Хасково, тогава бившият министър на здравеопазването каза, че ще ме даде на съд", добави Йончева.

В отговор Цветан Цветанов каза, че всеки има право да твърди каквото си иска и да заведе дело, но настоя, че не е обидил Елена Йончева.

"Всеки може да си търси правата в съда. Уважавам Елена Йончева като разследващ журналист до момента, в който не се занимава с политика, защото вече няма тази обективност във всичко, което беше изговорено от нея, участвайки в нейната парламентарна група. Но не мисля, че някъде съм я обидил, където тя да може да се възползва от тази си правна възможност", обясни Цветанов.