Майки на деца с увреждания излизат на протест пред Министерския съвет

Недоволството им ще продължи до края на реформата, но одобряват поетите вчера ангажименти на властта

10.10.2018 | 07:26 Редактор: Ивайло Николов
Майки на деца с увреждания излизат на протест пред Министерския съвет

Mайки на деца с увреждания ще протестират пред Министерския съвет. Началото е в 17:30 часа.

Те заявиха, че одобряват волята на управляващите и оцениха поетите ангажименти на изпълнителната власт, но въпреки това протестите им ще продължат до самия край на реформата.

След среща на майките на деца с увреждания с представители на властта беше подписан план за действие по приемане на законодателството на хората с увреждания.

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков обяви, че поема ангажимент на 11 октомври проектът на Закон за хората с увреждания да влезе за обсъждане на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания.

На 16 октомври той трябва да бъде разгледан от Националния съвет за тристранно сътрудничество, а на следващия ден да влезе за одобрение в Министерски съвет.

Във Facebook страницата на протеста е отправен апел към премиера Бойко Борисов да излезе и да обясни защо законите все още не са приети. Според майките, министър-председателят отхвърля опитите за реформа през последните 10 години и предпочита да се справя със всеки системен проблем като "раздава пари на калпак".