Проверяват румънец с украински паспорт за убийството на Виктория

Продължават оперативно-издирвателните действия за откриване на убиеца

09.10.2018 | 14:22 Редактор: Тодор Петров
Проверяват румънец с украински паспорт за убийството на Виктория

Полицията проверява румънец с украински паспорт за евентуална съпричастност към убийството на 30-годишната Виктория Маринова, пише Dnes.bg, позовавайки се на изказване на директора на областната дирекция на МВР в Русе старши комисар Теодор Атанасов.

Той обясни, че продължават оперативно-издирвателните и процесуално-следствените действия за откриването на убиеца, а с въпросния мъж се беседва. По думите на Атанасов се проверяват хора, склонни към извършването на такива престъпления.

Главният прокурор е командировал заместника си Румяна Арнаудова и още двама прокурори от Върховна прокуратура, които да работят на място с разследващите.

Тялото на Виктория Маринова, административен директор на TVN и водеща на предаване, беше открито в ранния следобед на 6 октомври в обрасла с растителност зона край брега на Дунав. На няколко метра от него бяха намерени и вещи на жертвата.

Сигналът за жестокото брутално убийство на 30-годишната Виктория Маринова, беше подаден в събота в 14:18 ч. на телефон 112 от случайно преминаващ гражданин. Тялото ѝ беше открито в храстите по крайбрежната алея в близост до тенис кортовете в Русе.