Умишлен палеж на жп линията Карлово - Баня?

Неизвестен извършител е подпалил огнища през 200-300 метра

25.09.2018 | 11:41 Редактор: Тодор Петров
Умишлен палеж на жп линията Карлово - Баня?

Съмнения за умишлен палеж възникнаха около пожара, който се разрази по-рано вчера през деня на жп линията между Карлово и Баня. Според местните власти неизвестен извършител е подпалил огнища през 200-300 метра. След часове борба с пламъците, овладяха пожара на жп линията. Не са горели земеделси земи, а само храсти и треви около релсите, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Заради пламъците на релсите за кратко остана блокиран и пътнически влак, който след престой се върна на гарата в Карлово. Наложило се пътническият влак да спре и дори да тръгне на заден ход заради високите пламъци. 

Рано тази сутрин стихията е била овладяна от пожарникарите и лесничеите. И от двете страни на релсите има коларски пътища. Това е една от причините да се предполага, че има умишлен палеж.

Малко по-късно се е разгоряло и ново огнище край жп линиите между град Баня и село Ведраре. Припомняме, че разследването около големия пожар край Карлово, който се разрази миналия месец, продължава.

До къщите на село Бегунци тази нощ също горя пожар. Изгорели са земеделски култури и лозя. Само бързата намеса на пожарникарите предотвратява разрастването на стихията.

Вятърът остава силен и има опасност да възпламени някое от тлеещите огнища.