Пеша или с колело... но без автомобил днес в центъра на София

Столицата се включва в европейската инициатива "Ден без автомобили"
Публикувана: От:

Още по темата

 

Днес - на 22 септември, София отново ще се присъедини към вече традиционната за Европа инициатива – Ден без автомобили. 

Един от най-ярките примери е Париж, където всяка година през септември пешеходците превземат улиците на целия град. Само градският транспорт, колела и всякакви други видове безмоторни превозни средства се допускат за движение.

От 11:00 до 17:00 часа на 22 септември центърът на София ще бъде затворен за влизане на автомобили в обхвата на синята зона за паркиране. Гражданите и посетителите на града ще могат да разчитат на градския транспорт за стигане до центъра, а в периметъра между бул. “Княз Александър Дондуков”, бул. “Васил Левски”, бул. “Патриарх Евтимий”, бул. “Христо Ботев”, бул. “Александър Стамболийски” да се придвижват пеша, с колело, тротинетка или отново с градски транспорт.

За улеснение на софиянци на сайта на общината, както и на Facebook страницата на “Зелена София”, ще бъде качена карта с описание на всички улици с ограничен автомобилен достъп.

Жителите и посетителите на София ще имат възможност да се разходят спокойно в центъра на града, да тестват електрически велосипеди или да се включат в някои от туровете, които разказват за историята на града, архитектурата и неговата природа.

Коментари ( 0 )