Очаквано: Огромна тапа се е заформила на АМ "Тракия"

Задръстването е в посока Пловдив, преди Вакарел

22.09.2018 | 12:17 Редактор: Велислав Филипов
Очаквано: Огромна тапа се е заформила на АМ

Огромно задръстване се образувало на АМ "Тракия" преди Вакарел в посока Пловдив, предаде "Фокус".

Във връзка с очаквания интензивен трафик по основните пътни направления Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат разумно, да спазват правилата за движение, да не предприемат резки маневри и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-бързо и кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата, посочват от пътната агенция.

В участъците, в които се извършват ремонти дейности е необходимо шофьорите да предвидят повече време за пътуване, поради по-ниската скорост на движение и въведените временни организации или да използват алтернативни маршрути.

В момента на АМ "Хемус" се извършва ремонт на 4 виадукта - при 19-ти км (виадукт "Потоп"), 33-ти км (съоръжението при тунел "Витиня"), при 36-ти километър (виадукт "Коренишки дол") и при 51-ви км (виадукт "Разлив"). На съоръжението при 9-ти км (в района на с. Яна) се подменят дилатационните фуги.

Поради това движението в района на съоръженията при 9-ти, 33-ти, 36-ти км се извършва двупосочно в платното за Варна. На виадукта при 51-ви километър се ремонтира платното за Варна и там трафикът преминава двупосочно в платното за София. За улеснение на трафика в последния почивен ден - на 24 септември, ще има две ленти за София и една за Варна.

Повече информация прочетете на Dnes.bg.