Пореден апел от майките на деца с увреждания към депутатите

Канят всички народни представители пред палатковия лагер до парламента

21.09.2018 | 10:05 Редактор: Тодор Петров
Пореден апел от майките на деца с увреждания към депутатите

Майки на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива" с нов апел за реформи. Те канят всички 240 депутати на среща пред палатковия лагер до парламента и очакват представителите на различните политически партии да поемат ясен ангажимент за изпълнението на исканията им. 

Целта е в навечерието на 22 септември майките да напомнят на народните избраници, че независимостта на децата им е зависима от решенията, които те трябва да вземат в пленарна зала, а обещаният срок за реална помощ към тях - 1 октомври, изтича.

Какво означава независима зависимост и докога системата ще убива хората с увреждания. С тези въпроси на специална пресконференция майките на деца с увреждания ще се обърнат към всички депутати.

"Настояваме най-накрая да тръгне реформата - да се приемат законите за личната помощ и хората с увреждания. Животът на хиляди хора с увреждания зависи от тези закони", настоя пред Bulgaria ON AIR майката на дете с увреждания Вера Иванова.

"Неща ни показват, че всичко се проточва във времето, но стискаме палци това да се случи, защото не търпи отлагане. Хората с увреждания са поставени в зависимо положение, не само заради самото си увреждане", каза Димитрина Русева, която също е част от палатковия лагер пред парламента.

Вера Иванова е категорична, че промените до голяма степен ще гарантират живота на хората с увреждания. По думите ѝ Законът за личната помощ е средство за оцеляване. Човек без асистент дори не може да стане от леглото, да отиде на работа, на училище, отбеляза тя.