Трима работници пострадаха след пропадане на асансьор

Инцидентът е станал в Бургас, мъжете са без опасност за живота

19.09.2018 | 12:49 Редактор: Ивайло Николов
Трима работници пострадаха след пропадане на асансьор

Подемник, натоварен със стъкла, е паднал от близо 4 метра височина. Инцидентът е станал в Бургас при пропадане на асансьор. Пострадали са трима работници.

Във фирмата за автостъкла, където е станал инцидентът, в момента има полиция, огледите на място продължават. Пострадалите работници са настанени в отделението по ортопедия на бургаската болница.

Няма опасност за живота им, а нараняванията им са само по краката. Единият ще бъде освободен за домашно лечение. Другият ще бъде приет в болницата, тъй като има счупване, на третия в момента се обработва раната. За последния все още не е ясно дали ще се приеме или не, но и тримата са в стабилно състояние. Това обясниха от болницата в Бургас. 

Инцидентът е станал към 9:00 часа сутринта. Тримата работници натоварили подемника със стъклопакети, когато асансьора пропаднал. Собственикът на фирмата определи инцидента като нелеп.

Той твърди, че всеки месец се прави профилактика на асансьорите. В производствената база се извършва проверка от Инспекцията по труда. Ще бъде направена и вътрешната такава.

Все още предстои и изясняването на причината за пропадането на асансьора.