Манолев отказа да поеме транспортното министерство заради атака срещу него

Премиерът Борисов ще трябва да търси друг заместник на Ивайло Московски

13.09.2018 | 15:13 Редактор: Тодор Петров
Манолев отказа да поеме транспортното министерство заради атака срещу него

Александър Манолев се отказва да поеме поста министър на транспорта и поиска от премиера Борисов номинацията му да бъде оттеглена! 

На извънреден брифинг Манолев обясни причината за решението си така - в момента определена група води кооридинирана атака срещу него и със "скалъпени обвинения" се опитва да блокира работата му в транспортното министерство. 

Преди ден се появиха публикации, в които се твърди, че Манолев в миналото е имал съмнителни бизнесконтакти и сделки. А преди няколко години е бил разследван, но след това оправдан по обвинения, че е предизвикал катастрофа на пътя, вследствие на което е загинала една жена. 

Според Манолев тези твърдения нямат нищо общо с истината и целят и неговото и на целия кабинет дискредитиране.

Александър Манолев бе предложен да заеме мястото на Ивайло Московски, който заедно с министрите на регионалното развитие и вътрешните работи - Николай Нанков и Валентин Радев, подадоха оставки заради трагичния инцидент край Своге.

Рокадите в правителството трябваше да бъдат гласувани от парламента днес, но това не се случи, тъй като президентът Румен Радев не издаде указ за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР, за да оглави министерството.

Междувременно от прессекретариата на президента Румен Радев потвърдиха - предложението за освобождаване на Младен Маринов от поста е получено на "Дондуков 2" вчера в 11:37 ч.

И подчертаха, че издаването на указ от президента изисква спазването на всички установени процедури и не може да се очаква от държавния глава да взима кадрови решения под натиск, още повече когато се отнасят за националната сигурност на страната.

А за Bulgaria ON AIR оттам съобщиха, че президентът ще разгледа предложението след завръщането си от Латвия, където е на посещение днес и утре.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)