Приемат оставките на Московски, Радев и Нанков, обявиха наследниците им

Имената на новите министри са Александър Манолев, Младен Маринов и Петя Аврамова

10.09.2018 | 12:11 Редактор: Тодор Петров
Приемат оставките на Московски, Радев и Нанков, обявиха наследниците им

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Оставките на министрите Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков ще бъдат приети в четвъртък от Народното събрание. Това решиха управляващите на заседание на Коалиционния съвет. 

Премиерът обяви кои са кандидатите, които ще сменят тримата министри. Александър Манолев за Министерството на транспорта, досега зам.- министър на икономиката. За министър на вътрешните работи - главният секретар Младен Маринов, а за Министерството на регионалното развитие - Петя Аврамова, която сега е депутат от ГЕРБ. Манолев беше министър на туризма във втория кабинет на Бойко Борисов. Аврамова пък е зам.-председател на регионалната комисия.

"В четвъртък ще внесем в парламента трите оставки. Това, което е обявено вече като политическа отговорност, трябва да се понесе", коментира Бойко Борисов.

Премиерът добави и че има мнозинство и трите оставки да бъдат подкрепени. Той допълни, че не може да се каже, че министрите в оставка имат вина за трагичния инцидент в Своге, но няма как да да се направят, че нищо не се е случило.

Началото на коалицонния свъет започна скептично от страна на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Той заподозря заговор срещу министър-председателя.

След 4-часовия коалиционен съвет Цветан Цветанов увери Сидеров, че няма разногласия в групата на ГЕРБ и няма заговор срещу премиера Борисов. А следващият понеделник от 10 ч. ще се състои нов коалиционен съвет, предаде репортер на Bulgaria ON AIR от Министерския съвет.

"Оставки на министри аз не приемам. Премиерът ги приема и има право на това. Новите кандидатури се предлагат също от премиера и се гласуват в Народното събрание, това е процедурата. Почвам да подозирам, че има нещо като заговор срещу премиера и че в това участват хора, които са много близки до него", заяви от своя страна Волен Сидеров.