Иванчева на антидепресанти в затвора, съдът отложи делото

Предстои да бъде направена медицинска експертиза за актуалното ѝ здравословно състояние

29.08.2018 | 17:46 Редактор: Василена Василева
Иванчева на антидепресанти в затвора, съдът отложи делото

Бившият кмет на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева отново поиска да бъде пусната от Сливенския затвор, но заседанието на Специализирания наказателен съд беше отложено.

Защитата ѝ поика тя да излезе от ареста в затвора в Сливен, където дели килия с други като нея – жени без присъди, но с обвинения, заради влошеното й здравословно състояния.

Отговорът на съда обаче се отлага с една седмица, тъй като дотогава онколог, психиатър и съдебен лекар ще изследват какво е актуалното й здравословно състояние, от какви заболявания страда и може ли да стои задържана.

Самата Иванчева, която от април е задържана по обвинение за подкуп, се оплака, че е започнала да пие антидепресанти, защото психическото й състояние не било добро.

"Спокойна съм, че делото ще започне по същество. Истината ще излезе наяве и тя е в наша полза", коментира Иванчева.

За пореден път тя се оплака от условията в арестите и Сливенския затвор, където е в момента.

"Дори и да си невинен, ще признаеш вина, за да излезеш по-бързо", каза подсъдимата, която от преди дни официално е с обвинителен акт, внесен от прокуратурата в спецсъда.

Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и бившият районен кмет Петко Дюлгеров са обвинени за получаване на подкуп в особено големи размери - тежък случай, извършен чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебно положение.

В обвинителния акт срещу арестуваната кметица, която още тази есен ще застане пред съда, става ясно, че сумата, която тя е искала от бизнесмена Александър Ваклин, се е увеличавали с дни.

Само за три дни подкупът, поискан от Десислава Иванчева е скочил двойно – от 250 хиляди на половин милион евро.

Ваклин разказва, че за четирите обекта, които е готвил да строи в "Младост", му поискали половин милион евро.

"Хората си настояваха за пари и си водеха преговорите докато се договорихме. Неприятно беше. Съжалявам, че посредникът стана обвиняем. Защото той беше добър човек и беше отвратен от сумата, която беше поискала госпожата", каза преди време Ваклин, цитиран от Dnes.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)