Съветникът от Несебър Пейко Янков остава в ареста!

Прокуратурата изтъкна, че въпросният има опасност да извърши ново престъпление

15.08.2018 | 19:02 Редактор: Иван Берберов
Съветникът от Несебър Пейко Янков остава в ареста!

Общинският съветник от Несебър Пейко Янков остава в ареста. Специализираният наказателен съд не намери доказателства, че той е бил част от групата на Димитър Желязков - Митьо Очите, но откри данни, че е изнудвал съдружниците си.

Не стана ясно и къде е бил Янков по времето, когато беше обявен за международно издирване.

Навръх празника на родния си град Несебър и на именния ден на малката си дъщеря, Пейко Янков се изправи пред Темида.

Десет дни прокуратурата издирва Янков. Включително с европейска заповед за арест, защото имали данни, че той не е в страната. От началото на акцията срещу групата на Димитър Желязков го търсели като обвиняем.

От адвоката на Янков стана ясно, че съветникът не се отзовал на повикване от съда, тъй като имал е лични мотиви. Но те не станаха ясни. Изненадващо, прокуратурата не посочи, че може да се укрие и затова трябва да остане в ареста. 

Изтъкна само, че имало опасност да извърши ново престъпление, тъй като действал с престъпна упоритост като част от групата на Димитър Желязков. Съдът не се съгласи. Намери доказателства само, че е изнудвал Атанас Симеонов и Йордан Иванов, за да му прехвърлят дяловете си в хотел "Хризантема" в Слънчев бряг.

Решението на съда не е окончателно. В случай на жалба, следващата седмица апелативният спецсъд ще решава окончателно за Пейко Янков, предаде Илияна Шишкова.