Полицейска акция по пътищата - дебнат за агресивни шофьори

По граничните ни пунктове тече информационна кампания за правилата за движение в страната

10.08.2018 | 13:53 Редактор: Иван Берберов
Полицейска акция по пътищата - дебнат за агресивни шофьори

В разгара на лятото, когато катастрофите са повече, започна поредната полицейска акция за контрол на високата скорост по пътя. 

За първи път хеликоптер ще следи трафика, а полицаи патрулират в необозначени коли. Всеки ден операцията на полицаите ще бъде на различни места. 

Днес патрулните отряди проверяват по основните пътища за морето. Следят за агресивни водачи, шофьори, които не спазват дистанция, както и каращите с превишена скорост, или в аварийната лента. 

Към края на деня от Главна дирекция "Национална полиция" обявиха, че са проверили близо 140 превозни средства, а установените нарушения са над 300. Най-голяма част от тях са за превишена скорост - 256. Полицаите са издали 30 фиша, 15 акта, 5 заповеди за принудителни административни мерки, 10 електронни фиша, а на един водач е отнета книжката, защото е натрупал неплатени глоби. По време на операцията днес са установени и 12 криминално проявени лица. 

Полицейските проверки продължават и в следващите дни, а униформените ще са на различни места.

Днешната акция приключва около 20:00 часа, защото се очаква засилен трафик към и от граничните ни пунктове заради гастарбайтерите, които преминават транзитно през страната ни. 

Затова на всички пунктове се раздават информативни материали на три езика- немски английски и турски, които ще предупреждават гостите в държавата ни за пътните правила в България.