Издирват несебърския общинар Пейо Янков, част от бандата на Митьо Очите!

Разследващите са категорични: Скоро ще бъдат заловени

03.08.2018 | 15:44 Редактор: Иван Берберов
Издирват несебърския общинар Пейо Янков, част от бандата на Митьо Очите!

Общинският съветник от Несебър Пейо Янков, издигнат от коалиция "Сила", е обявен за общодържавно издирване. Бил е част от разбитата вчера престъпна група с ръководител Митьо Очите, който също се издирва.

Над 20 души бяха арестувани при спецакцията в Бургас за побои, рекет и разпространение на наркотици вчера. На 9 са повдигнати обвинения. На петима от тях Специализираният наказателен съд ще изисква постоянен арест.  

На брифинг в прокуратурата стана ясно, че разследващите са знаели, че Димитър Желязков (Митьо Очите) не е в страната, но все пак акция имало, за да се избегне теч на информация, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Ива Григорова.  

Разследващите органи са категорични, че са направили необходимото Желязков да бъде хванат, дори извън пределите на страната. Очите е напуснал България около 2-3 дни преди вчерашната акция. Междувременно ликът на Димитър Желязков се появи и в списъка с издирвани на "Интепрол". Другият мъж, който се издирва като член на групировката, от 2-3 месеца не е в страната.