Вицепрезидентът от Македония: България ще продължи да работи за хората от двете страни на границата

Илияна Йотова е в село Смилево за честванията на на 115 години от Илинденско-Преображенското въстание

22.07.2018 | 11:16 Редактор: Ивайло Николов
Вицепрезидентът от Македония: България ще продължи да работи за хората от двете страни на границата

"България е най-добрият застъпник на Република Македония в Европейския съюз. Други европейски държави може да говорят за Западните Балкани, но всяка от своя интерес. За България важни са хората и техния просперитет. България ще продължи да работи за хората от двете страни на границата, за общите проекти и общото ни бъдеще", с тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към събралите се хора пред паметника на Даме Груев в македонското село Смилево, където на тържествена церемония бяха отбелязани 115 години от Илинденско-Преображенското въстание.

Традиционното честване бе организирано от Българския културен клуб-Скопие, съобщават от пресслужбата на президентството.

В словото си Илияна Йотова подчерта, че балканските народи имат нелека история, белезите от която носят и до днес. По думите ѝ е време да се помисли за младите хора от двете страни на границата, които искат да работят заедно, да си помагат, да просперират.

Илияна Йотова завърши словото си с думите: "Често цитираме думите на славните ни герои. Но трябва да разбираме посланията им".

По-рано вицепрезидентът проведе среща с ръководството и членовете на Българския културен клуб-Скопие.