ЧЕЗ отчита извънредно – готви се новата цена

Абонатите на дружеството могат да извършат и самоотчет

27.06.2018 | 17:03 Редактор: Лазарина Колчагова
ЧЕЗ отчита извънредно – готви се новата цена

"ЧЕЗ Разпределение България" АД ще извърши извънредно отчитане на електромерите на клиентите си, съобщиха от дружеството.

Извънредното отчитане е заради очакваното решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за нови цени на електроенергията от 1 юли 2018 г., пише Dnes.bg.

Графикът на извънредния отчет ще бъде публикуван на 29 юни на интернет страницата на "ЧЕЗ". Информация може да се получи и в центровете за обслужване на клиенти, както и на денонощната телефонна линия 0700 10 010.

Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

Клиентите обаче ще имат възможност и сами да отчетат показанията на електромерите си на 30 юни 2018 г. и да подадат данните към компанията между 1 и 5 юли - на телефонната линия 0700 10 010, на мейл klienti@cez-rp.bg, през уеб-сайта www.cez.bg, меню "Самоотчет" или в центровете за обслужване на клиенти на "ЧЕЗ".

Трябва да се посочат данните от електромера по всички тарифи, клиентски номер, оторизационен код/абонатен номер, трите имена на титуляра и адреса на обекта, за който се декларират показания.

Подадените данни от самоотчета през този период се считат за отчетено потребление към 30 юни, включително. Самоотчитането е по желание и не отменя извършването на месечен отчет от страна на дружеството.

Заради различните цени – стара и нова, фактурите през юли ще съдържат информация за консумираната електроенергия за два отчетни периода - по стари и по нови цени.

Снимка: Pixabay