Поредни политически престрелки: Този път заради мигрантите

България може да приеме максимум 10 хил. бежанци, коментира вътрешният министър Валентин Радев
Публикувана: От:

Позицията на България за днешната среща на върха в Брюксел, на която ще се търсят решения на проблемите с бежанците, предизвика поредните политически престрелки. 

Още по темата

 

Вътрешният министър Валентин Радев определи като спекупация думите на председателя на БСП Корнелия Нинова, която тази сутрин каза, че имало скрити договорки между България и Германия у нас да бъдат върнати част от бежанците, които минаваха през страната ни и отидоха в сърцевината на Европейския съюз.

Още по темата

 

Валентин Радев категорично отрече тези твърдения и заяви, че днес в Брюксел няма да бъдат подписвани никакви договори, тъй като  срещата е чисто координационна. 

Все пак, ако в България се наложи да дойдат мигранти заради напрежение след изборите в Турция например, максимумът, който страната ни може да приеме е 10 хил. души, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Иван Иванов.

Вътрешният министър даде пример с това, че в Гърция има 50 хил. бежанци. И ако толкова дойдат у нас, то социалната ни система ще се срине.

По-рано Корнелия Нинова посочи още, че твърдението на ГЕРБ, че 6 хил. полицаи ще охраняват малките населени места е "поредното обещание" на управляващите.

В отговор от ГЕРБ прочетоха текста за своята предизборна програма и припомниха, че по време на своята кампания са обещали да има полицаи във всяко населено място, което прави около 1000 души. Такива към момента имало на разположение.

Снимка: Oлег Попов (Bulgaria ON AIR)

Коментари ( 0 )