Задържаха избягалия затворник Борис Иванов

Той е бил заловен в град Летница

23.06.2018 | 16:45 Редактор: Василена Василева
Задържаха избягалия затворник Борис Иванов

Избягалият затворник Борис Иванов бе задържан в град Летница преди минути.

Иванов се е опитал да вземе възрастна жена за заложник, но след намесата на отряда на баретите жената е била освободена, а затворникът задържан.

Операцията започна след показания от страна на човек, живеещ в района, че е видял избягалия затворник да се придвижва по жп релсите.

Около 70 жандармеристи проведоха тази сутрин спецакция по издирването на затворника около село Александрово, където жена подаде сигнал, че е видяла избягалия Борис Иванов.

Сигналът от Гюлза Мехмедова от ловешкото село Александрово, че е видяла пред дома си затворника беглец Борис Иванов, вдигна на крак полиция и жандармерия в ранните часове на днешния ден, пише "24 часа".

68-годишната жена твърди, че станала от сън към 1.30 часа и видяла през прозореца, че на улицата стои "мъжа от телевизора". Събудила и внука си, който също разпознал издирвания затворник. После позвънили на дъщерята на Гюлза, която пък алармирала полицията.

Около 70 жандармеристи, отряд за борба с тероризма и полицаи в разгърната редица обходиха от край до край слънчогледова нива близо до селото, за която се предполагаше, че се е шмугнал Борис. След часове на напрегнато търсене от беглеца не бе открита и следа и акцията приключи около 11 часа.

През третия ден на издирването му по-късно бе основно огледано цялото Александрово, дома и прилежащите постройки на Гюлза. Засилено полицейско присъствие имаше на територията на цялата Ловешка област. По основните пътни артерии патрули на служители на реда спираха всички автомобили за проверка. Претърсвани бяха багажниците на колите. Изключение не бе направено дори за автомобил на областната управа, който бе щателно огледан.

В полицейска блокада бяха селата Александрово, Дренов, Дойренци, Деветаки и град Летница.

Рецидивистът Борис Иванов избяга от работен обект на ловешкия затвор в четвъртък. В общежитие от отворен тип той излежавал четири присъди, от които една за изнасилване и друга за грабеж, обединени в 13-годишно наказание.