Протест "Заедно срещу мафията!" под прозорците на МС

Организаторите твърдят, че благодарение на настоящия кабинет са били изтеглени 16 млрд. нови заеми, потънали в джобовете на "правилните хора"

20.06.2018 | 18:59 Редактор: Василена Василева
Протест

Митинг-протест "Заедно срещу мафията! За да я има България!" под прозорците на Министерския съвет. Организаторите твърдят, че "мафията е превзела държавата и ограбва народа ни по най-безскрупулния начин, а само през последните пет години шепа политици и олигарси са ограбили десетки милиарди".

Под прозорците на МС се събраха около 50-60 души, които скандираха за оставката на правителството на Бойко Борисов. То беше наречено "чума" и "геноцид" за българските граждани, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Ива Григорова.

Организаторите от неправителствената организация "Ние, Гражданите" и партия "Възраждане" твърдят, че благодарение на настоящия кабинет са били изтеглени 16 млрд. лв. нови заеми, потънали в джобовете на "правилните хора". Освен това правителството било ограбило милиарди от еврофондове за "криви магистрали" и "безсмислено саниране".  

Протестиращите пред МС събират подписи с настояване да бъде проведен референдум "за" или "против" еврото. Те твърдят, че това вероятно ще бъде последният възможен такъв в България заради новите правила, свързани с личните данни.