Обстановката в София се нормализира след снощната буря

В Националния оперативен щаб са постъпили над 172 сигнала за наводнени улици, мазета, приземни етажи, подлези и др.

19.06.2018 | 07:00 Редактор: Лазарина Колчагова
Обстановката в София се нормализира след снощната буря

Нормализира се обстановката след снощната гръмотевична буря, която наводни София.

Валежите започнаха към 18 ч., а бурята беше придружена с пороен дъжд и силен вятър. 

В Националния оперативен щаб са постъпили над 172 сигнала за наводнени улици, мазета, приземни етажи, подлези, ресторанти и детски градини. 

Най-силно засегнати бяха хотел Шипка, метростанция "Витоша", подлезите на Лъвов мост, на Орлов мост, този на Централната гара и на метростанция "Сердика". 

Кварталите "Младост" и "Красно село" останаха без ток. 

Няма данни за пострадали или ранени хора, каза на извънреден брифинг кметът на София Йорданка Фандъкова.

Сред пострадалите сгради беше и тази на Центъра за спешна медицинска помощ. От аварийното звено на общината посочиха, че е имало завиряване на изхода на сградата на Сточна гара.

През целия днешен ден ще продължи работата по ликвидиране на последствията от бурята в София. Започва и нов преглед на дъждоприемните шахти. Причините за снощните наводнения тепърва ще се анализират, казаха за Bulgaria ON AIR от Столичния инспекторат.

Няколко столични театъра също бяха наводнени. Сред тех е Театър 199. Oт видео, разпространено в социалните мрежи, се вижда, че щетите по сградата са сериозни. Театър "Сълза и смях" също остана под половин метър вода след снощния проливен дъжд. Пожарникари усилено изпомпваха водата от помещенията.