Млади доброволци облагородиха междублоково пространство в Силистра

Пейки, чакълени пътеки, билкови насаждения, люлка и осветление на мястото неприветливия терен

18.06.2018 | 14:03 Редактор: Лазарина Колчагова
Млади доброволци облагородиха междублоково пространство в Силистра

Време е за младежка енергия, хъс и инициативност - младежи в Силистра се обединиха, за да дадат пример как може да се облагороди голямо междублоково пространство.

Младежите наричат неформалното си обединение "Младежка банка" – извор на идеи и доброволчески инициативи. След като един жилищен блок в квартала Деленките на голямото село Айдемир до Силистра доби европейски вид след саниране, младите хора забелязали, че междублоковото пространството останало неподдържано и неприветливо и решили да променят това.

От община Силистра отпуснаха за проекта им 700 лв. - пари, които бяха вложени в бои и материали – непотребни дървени палети, превърнати в красиви пейки, а за голяма кръгла маса най-удобна е една огромна макара с пънчета около нея. Младежите засадиха и билки и направиха красиви пътеки от чакъл.

Хората от квартала останаха доволни от резултата. В помощ на младежите се включи и кметството в село Айдемир, като от кметството са обещали да монтират осветление и люлка за най-малките. Надяват се обитателите и на съседните блокове да последват примера.