БСП внася вота на недоверие към "Борисов 3" в сряда!

ГЕРБ признават за проблемите в сектор "Сигурност", но според тях Левицата не предлага нещо по-различно
Публикувана: От:

БСП ще внесе вота на недоверие към правителството в сряда. Това каза за Bulgaria ON AIR депутатът от левицата Иван Иванов. Опозицията иска оставката на кабинета заради несправяне в сектор "Сигурност".

Още по темата

 

Вотът ще бъде внесен само от името на 80-те народни представители от парламентарната група на БСП. 

"Това е един от най-наболелите проблеми в момента и ясен знак, че това правителство трябва да си ходи, тъй като сътресенията в този сектор са изключително големи. Очакванията на българските граждани не се изпълняват, тоест техният живот, здраве и сигурност не са гарантирани от държавата. Затова категорично говорят последните случаи на тежки криминални престъпления", заяви Иванов.

От ГЕРБ не виждат БСП да предлагат нещо по-различно от това, което те предлагат като политика по сигурността. Признават, че има проблеми, но те трябва да се решават спокойно без да се подлага на риск цялата система.

Като конкретни случаи, заради които те искат оставката на кабинета "Борисов 3" депутатите от БСП посочват – бягството на затворниците от Централния софийски затвор, битовата престъпност в Угърчин, страха на хората от престъпници в Ботевград, както и авиокатастрофата с военния хеликоптер в Пловдив.

Коментари ( 0 )