Затварят 5 култови заведения в Слънчев бряг! Акция "Шум" руши...

Обектите нямали необходимите документи, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов

04.06.2018 | 18:08 Редактор: Иван Берберов
Затварят 5 култови заведения в Слънчев бряг! Акция

Поне пет култови заведения на Южния плаж в Слънчев бряг ще бъдат съборени това лято, защото нямат необходимите документи. Това съобщи в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов.

Той поясни - голяма част от нощните клубове в курорта били "маскирани като временни обекти", а конструкциите им – "опасни за посетителите". Междувременно, темата за шума по курорти доведе до разнобой между вицепремиера и министъра на туризма.

"Когато примерно, не дай си Боже, нещо стане и тези метални конструкции с огромни метални греди паднат и смачкат 20–30 човека -тогава ще видите какво става", коментира Симеонов. 

В същото време собственици на заведения в Слънчев бряг влагат средства в изграждане на нови, шумоизолиращи стени, за да отговорят на новите изисквания за шума.

В Бургас Валери Симеонов заяви, че проверките за нивата шума и спазването на изискванията за тишина след 23:00 часа, ще продължат през цялото лято, предаде Станимир Димитров. 

"Когато има проверки те трябва да се правят, така че да не пречат на туристите. Няма как след 23.00 часа да налагаме вечерен час. Това време отдавна отмина", отчете в Созопол министърът на туризма Николина Ангелкова.