Тежка катастрофа между ТИР и автобус на АМ "Тракия" в посока София

Мъж е в болница с черепно-мозъчна травма, общо 14 души са пострадали

23.05.2018 | 08:20 Редактор: Тодор Петров
Тежка катастрофа между ТИР и автобус на АМ

ТИР е ударил отзад автобус, движещ се по линията Лозен-София на автомагистрала "Тракия". Сингалът за инцидента е подаден малко след 7:20 часа тази сутрин, съобщават от МВР. 

Автобус №7 на столичния градски транспорт се е обърнал в канавката на третия километър на "Тракия" в посока София. 14 са пострадалите при пътния инцидент, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Най-вероятно шофьорът на камиона е заспал. 

Двама от пътниците са пострадали тежко - мъж на 60 години, който е с черепно-мозъчна травма и гръдна травма, както и жена на 54 години. Двамата са с опасност за живота. В момента на катастрофата повечето от пътниците са били заспали и са се събудили от силния удар. А представител на фирмата превозвач заяви, че ТИР-ът е ударил автобуса отстрани. 

Шофьорът на камиона е турски гражданин, той не е ранен тежко. По-късно през деня автобусът беше изкаран с кран от канавката, а камионът - изтеглен. Движението вече се извършва във всички ленти.

Зам.-кметът по транспорта в София Евгени Крусев заяви пред камерата ни, че все още не е ясно как е възникнало ПТП-то. 

"Автобусът е ударен отзад отляво от камиона. Около 25 човека са пътували в автобуса. Един човек е приет в Окръжна болница за по-обстойни прегледи. Няма тежко пострадали при катастрофата", коментира той.

Говорителят на "Св. Анна" Антон Луков обаче подчерта, че има поне един пациент в доста тежко състояние, който ще бъде насочен към реанимацията. 7 от пострадалите са транспортирани в "Св. Анна", сред тях има пациенти с фрактури.

Вижте още подробности за състоянието на ранените от началника на Спешното отделение в "Св. Анна" Ани Николова: