Борисов защити Желяз Андреев пред правосъдния министър на САЩ

Джеф Сешънс се срещна с премиера, Цецка Цачева и Сотир Цацаров

22.05.2018 | 17:57 Редактор: Тодор Петров
Борисов защити Желяз Андреев пред правосъдния министър на САЩ

България ще продължи да работи активно за разрешаването на случая с Желяз Андреев и защитата на правата на българските граждани. Това е казал Бойко Борисов на правосъдния министър и главен прокурор на Съединените щати Джеф Сешънс, който е на посещение у нас.

На срещата си с американския прокурор Борисов е поставил не само казуса с Желяз Андреев, но и с другите четирима българи, за които САЩ искат екстрадиция. Той посочи, че България не поставя под съмнение Договора за екстрадиция със САЩ, но българските институции ще продължат да защитават правата на гражданите си, за да се решат казусите. 

29-годишният Андреев беше задържан на 7 април в родния си град Добрич по искане на прокуратурата в Маями във връзка с разследване във Флорида за нарушаване на ембаргото за търговия със Сирия.

А в срещата на Джеф Сешънс с премиера участваха още правосъдният министър Цецка Цачева, и главният прокурор Сотир Цацаров. Фокус в разговора е бил и споделеният от двете страни ангажимент в борбата с международния тероризъм, трафикът на наркотици, трафикът на хора и защитата на киберсигурността.

Вижте още във видеото.