Военен намушка полицай с нож след разпален скандал

Нападателят и съпругата му са арестувани, по първоначална информация

21.05.2018 | 12:50 Редактор: Иван Берберов
Военен намушка полицай с нож след разпален скандал

Арестуваха военен, след като намушка свой съсед в Пловдив. Пострадал е 45-годишен полицай. Нападателят е командос от Специалните сили. 

Скандалът избухнал снощи пред блока, в който живеели. Командосът вади нож и ранява полицая. Улицата, на която се е разиграла случката, е отцепена от военна полиция повече от 12 часа. 

По първоначална информация са задържани и нападателят, и съпругата му. Арестуваният е военен, който участвал в мисии зад граница. 

Той бил домоуправител на блока, в който живеел намушканият мъж.

По първоначални данни, непотвърдени все още от разследващите органи, се смята, че жената е имала връзка с полицай, с когото работела в районното управление в Карлово. 

Мъжът се казва Добромир Лазаров. Той отишъл пред блока, където възникнал скандал с приятеля на разследващата полицайка - Ангел. 

Не е ясно дали жертвата Добромир Лазаров, който по-късно е починал от раните си, е бил въоръжен, но няколко пъти е бил намушкан в областта на сърцето от бившия военен. 

Полицията смята, че най-вероятно става въпрос за семеен скандал и лична драма. 

Военно-окръжната прокуратура в Пловдив разследва случая. Оттам отказаха официален коментар, но в прессъобщение посочват, че предстои да поискат постоянното задържане на нападателя.