Интензивен трафик в столицата заради срещата ЕС - Западни Балкани

За осигуряването на събитието на 17 май се забранява движението и паркирането на ключови места в София

16.05.2018 | 14:01 Редактор: Велислав Филипов
Интензивен трафик в столицата заради срещата ЕС - Западни Балкани

Изключително тежък трафик днес в София заради едно от основните събития в календара на българското европредседателство - срещата на върха ЕС - Западни Балкани. От Столичната община и полицията предупредиха, че придвижването ще е трудно и бавно, дори и с градския транспорт и призоваха хората да не ползват колите си.

Делегациите вече започнаха да пристигат в столицата и да се отправят към основните забележителности и хотелите в града. Утре паркирането на делегациите също ще предизвика хаос в движението в столицата. За осигуряването на събитията се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства около Народното събрание, храм-паметника "Александър Невски" и бул. "Джеймс Баучер" между бул. "Черни връх" и ул. "Червена стена".

Паркирането се забранява от 8 до 20 часа на 17 май на паркинга пред хотел "Балкан", хотел "Хилтън" и по ул. "Астана" между бул. "България" и Национален музей "Земята и хората".

От 8 часа до приключване на мероприятието се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. "Витоша" между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Пенчо Славейков", с изключение на превозните средства на масов градски транспорт.

Повече информация за ограниченията на движението може да намерите на страницата на Столичната община.